Hírek
2008 június 21.-én (szombaton) múzeumok éjszakája a szegedi Feketeházban. A "Régi honvédek" kiállítás egész éjjel megtekinthető volt a gyűjtemények tulajdonosainak tárlatvezetésével.

2008. március 14-én "Régi honvédek" címmel kiállítás nyílt a szegedi Feketeházban, amely a Magyar Királyi Honvédség történetét követte végig az 1868-as megalakulástól egészen 1945-ig.
A kiállítás szeptemberig 28-ig volt megtekinthető.

2006. október 28-án, szombaton a Hadtörténeti Intézet és Múzeum (1014, Budapest, Kapisztrán tér 2-4.) II. emeleti "Tóth Ágoston" termében került megrendezésre a HM HIM "Hadtörténelmi Délutánok" rendezvénysorozat soron következõ elõadása. Címe: "Rohamlövegek, önjáró lövegek és rohampáncélosok Magyarországon, avagy az önjáró páncélozott tüzérség jelentõsége az 1944-1945. évi magyarországi harcokban", az elõadó Számvéber Norbert volt.

2006. október 6. Még mindig szedi áldozatait a második világháború. A zámolyi homokbányában a Magyar Honvédség három tûzszerésze életét vesztette, negyedik társuk súlyosan megsérült, amikor egy hatástalanításra váró szovjet 76,2 mm-es repeszgránát a gödörbe helyezéskor felrobbant.
Májusban Szolnokon halt meg egy tûzszerész, két társa pedig súlyosan megsérült egy robbanásban.
Tisztelet és hála azoknak, akik ma is nap mint nap életüket kockáztatják a biztonságunkért.

2006. augusztus 18. A ~Regia Militia Hungarorum~ honlap működni kezd.